Jobba hos oss

Välkommen till montessoriförskolan Blåsippan

Montessoriförskolan Blåsippan är en välmående föräldrakooperativ förskola som funnits sedan 1985. Skolan ligger på gränsen mellan Högsbohöjd, Kaverös, Högsbo och det lummiga naturområdet Ruddalen. Förskolan har två avdelningar; Knoppen med 13 barn (1-3 år) och Blomman med 21 barn (3-6 år). Vi har stora och ändamålsenliga lokaler där både barn och vuxna trivs!

Vi strävar efter hög lärartäthet och små barngrupper. Föräldrarna har ett stort inflytande och ansvar vad det gäller skötsel och administration av förskolan. Förskolans verksamhet leds av förskolechef Anna-Karin tillsammans med förskolans styrelse. All personal har stora möjligheter till inflytande i förskolan.

Vi söker 

 • Förskollärare eller grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1 – 3, 100%,tillsvidare anställning.
  Provanställning kan komma att tillämpas.Vi söker i första hand dig som är förskollärare med montessoriutbildning och arbetserfarenhet från montessoriförskola.
  Det är mycket meriterande om du har engagemang och kunskap för att utveckla montessoripedagogiken i vår verksamhet och att driva Montessoris tankar vidare i vår tid!Grundläggande kvalifikationer
  • Legitimerad förskollärare/ grundlärare eller i slutet (termin 6 eller 7) av din utbildning till förskollärare/grundlärare.

  Övrigt

  Vi kommer att lägga stor vikt vid sökandes personliga lämplighet, men det är ett absolut krav att du är utbildad förskollärare/grundlärare. Förmåga att arbeta med hela barngruppen likväl som med det enskilda barnet är av stor vikt. För att vara aktuell för tjänsten ska du enligt lag kunna visa giltigt utdrag ur belastningsregistret.

   

  Ansökan

  Skicka din ansökan, med CV och personligt brev, till arbete@blasippan.com

  Urval kommer att göras löpande. Önskat tillträde är i augusti 2019,
  men tiden kan diskuteras för rätt person.

  Kontakt

  Har du frågor om tjänsterna kontakta personalansvarig styrelseledamot Karin Telldén tfn 0729-88 71 81 eller förskolechef  tfn 076-6376458

 • Timvikarier.
  Vi söker dig som är flexibel, kreativ, samarbetsvillig, känner ett ansvar för ditt arbete och som tycker att det personliga mötet med barn, medarbetare och föräldrar är viktigt. För att kunna börja vikariera hos oss ska du enligt lag kunna uppvisa giltigt utdrag ur belastningsregistret. Hör av dig till vår förskolechef på mail: forskolechef@blasippan.com eller ring 0766376458